13 marca 2019

Sekcja kulinarna

Prowadzący – Maciej Kupniewski (‭519 647 814‬)

Warsztaty kulinarne to zajęcia stworzone dla harcerzy lubiących przygody ze sztuką kulinarną, myślących o zdrowym odżywianiu oraz kreatywności i przedsiębiorczości w wypełnianiu talerzy. Zostań prawdziwym wirtuozem w swojej kuchni!

Harmonogram spotkań:

22 maja – środa – godz. 18:00

29 maja – środa – godz. 18:00

5 czerwca – środa – godz. 18:00

12 czerwca – środa – godz. 18:00

Miejsce: kuchnia w harcówce (o ile nie ustalono inaczej)

Każde zajęcia będą okazją do przygotowania ciekawych i smacznych potraw. Poza przygotowaniem tych dań, będziemy uczyć się również ciekawych technik gotowania.

Propozycje tematów:

  • Pierwsze zajęcia – dział warzywa owoce, robienie soków z owoców oraz sałatek. Nauka dekoracji potraw.
  • Drugie zajęcia – podstawy – gotowanie jajek na kilka sposobów na miękko twardo oraz koszulka, jajecznica i omlet – potrawa: np. carbonara
  • Trzecie zajęcia – potrawy mączne – naleśniki, pierogi, kopytka 
  • Czwarte zajęcia – ciasta – babka, zebra, kremówki papieskie
Środkowopomorski ZHR

FREE
VIEW